FAQ

Veelgestelde vragen omtrent thuisverzorging, medisch pedicure & voedingsadvies.

Wij helpen je graag.

Nog vragen? Laat het ons weten.

Tegenwoordig zijn de meeste personen aangesloten bij een mutualiteit. Jij betaalt elke maand/elke kwartaal een bijdrage. Je brengt je briefje van jouw geraadpleegde arts binnen en krijgt een deel van het betaalde bedrag terug. Bij ons werkt dit hetzelfde alleen moet jij geen briefje binnen brengen. Wij regelen dit voor jou. Wij brengen jouw mutualiteit op de hoogte dat wij jou verzorgen (met de nodige voorschriften van een arts) en de mutualiteit zorgt dat wij voor de geleverde diensten uitbetaald worden. Je ontvangt dus GEEN factuur van ons. Je hoeft ook het overige remgeld NIET te betalen want onze diensten worden volledig vergoed door jouw mutualiteit.

Een thuisverpleegkundige kan op twee manieren tewerk gaan. Ze rekenen per technische zorgvertrekking een bepaald bedrag bijhorend de verstrekking aan of ze werken met een dagtarief. Op welke manier jouw thuisverpleegkundige te werk gaat hangt af van jouw KATZ-Score.

Dit is een score die weergeeft hoeveel zorg je nodig hebt. Deze score is opgemaakt door de overheid en wordt door elke zorginstelling gebruikt.
Het dient ingevuld te worden naargelang jouw zorgen. Wanneer wij een eerste keer bij jouw langskomen, om de nodige zorgen te bespreken, nemen wij ineens een KATZ-Score af zodat we samen kunnen bekijken op hoeveel zorg je recht hebt en hoe wij dit gaan waarmaken.

Hoe meer zorgen je nodig hebt, hoe hoger je scoort op deze KATZ-Score.

Hoe hoger je scoort, hoe meer rechten je hebt en kom je misschien in aanmerking voor een verhoogde tegemoetkoming bij jouw ziekenkas.

Een dagtarief of een forfait kan je enkel en alleen bekomen indien je hoog genoeg scoort op de KATZ-Score. Wanneer blijkt dat je veel zorgen nodig hebt worden wij door jouw ziekenkas met een forfaitair bedrag betaald, ongeacht de hoeveelheid van bezoeken of technische verstrekkingen. Dit betekent dus dat wij een bepaalde bedrag van jouw ziekenkas ontvangen (naargelang welke forfait bij jou van toepassing is) ongeacht hoeveel bezoeken we brengen en welke handelingen we uitvoeren.  Wij kunnen tot 4x/d langskomen.

De toenemende vergrijzing van België zorgt ervoor dat de rusthuizen overbevolkt zijn of tegen hun dag capaciteiten aanlopen. Wij zorgen ervoor dat jouw familielid/kennis de nodige kwalitatieve zorgen op maat krijgt en toch thuis kan blijven wonen. Wij staan in nauw contact met jouw familie en zorgen voor een transparante communicatie.

Wij zijn het oogje in het zeil, de stok achter de deur, … .
Hem/Haar zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving houden is iets wat wij hoog in het vaandel dragen. Oost west, thuis best is onze visie!

Wij bieden ook educatie aan in verband met valpreventie & zelfredzaamheid. Wanneer wij tijdens onze zorgen merken dat er veranderingen nodig zijn in huis zullen wij dit bespreekbaar maken met de patiënt alsook de huisarts en familie. Met veranderingen bedoelen we: een handgrip in de douche of op toilet, antislip matje of stoel in de douche, matten in de living, … .

Wij komen in de bredere kring rond Turnhout. Dit wil zeggen: Turnhout, schorvoort, Oud-Turnhout, Oosthoven, Vosselaar & Kasterlee. Indien jouw regio hier niet vermeld staat, neem zeker contact op en we bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Zorggroep Kempen is 24/24, 7/7 bereikbaar op volgend nummer: 0477207574.
Alle mails worden de dag zelf nog behandeld, ook op weekend- of feestdagen.

Onze thuisverpleegkundigen komen de dagen langs zoals afgesproken op het eerste gesprek. Ook weekend- en feestdagen werken wij gewoon door. Zorg stopt immers nooit en wij staan elke dag paraat voor onze patiënten.

Bij een eerste gesprek/bezoek kan het voorkomen dat je niet al het materiaal in huis hebt. Dit is geen probleem! Onze thuisverpleegkundigen zijn in het bezit van materiaal en zullen je de eerste keer uit de nood helpen. Tijdens het bezoek maken ze een lijstje voor je op dat je best in huis kan halen om de zorgen correct verder te zetten.

Wij zijn 24/24, 7/7 bereikbaar op volgend nummer: 0477207574.
Voor levensbedreigende noodgevallen kan je best bellen naar 112.

Zorggroep Kempen is in het leven geroepen door Lieze & Kaat. Wij zijn twee enthousiaste verpleegkundigen die kwalitatieve en hoogstaande verpleging aan huis hoog in het vaandel dragen. Wij zijn een groep dat wil zorgen voor mensen.

Binnen onze groep bieden wij nog verschillende andere diensten zoals medisch pedicure en voedingsadvies.

Wij staan altijd open voor opbouwende kritiek! Je mag uw klacht mailen naar zorggroepkempen@outlook.com

Iedereen die zorgbehoevend is kan een zorgaanvraag indienen bij Zorggroep Kempen. De verpleegkundigen zal op het eerste gesprek duidelijkheid scheppen in welke zorgen er voor jou van toepassing zijn.

Thuisverpleging houdt in dat een verpleegkundige bij je thuis langskomt om gepersonaliseerde en kwalitatieve zorg te bieden. De zorg varieert van hygiënische verzorging tot het toedienen van inspuitingen en stoma zorg, afhankelijk van jouw behoeften.

Bij onze huisbezoeken werken we nauw samen met jouw huisarts en familie. We zetten ons in voor open en transparante communicatie met jou en de belangrijke personen in je leven.

Indien je beroep wenst te doen op thuisverpleegkundige Lieze of Kaat kan u bellen naar onze praktijkcoördinator (Lieze: 0477 20 75 74) en beschrijf je welke zorgen je nodig hebt. Wij komen dezelfde dag nog langs om persoonlijk contact te leggen en de nodige zorgen te bespreken en in te plannen. Wij doen het nodige om uw huisarts, uw familielid als contactpersoon en uw mutualiteit op de hoogte te brengen. Vanaf dan komen wij op de afgesproken tijdstippen en dagen langs om jouw de nodige zorgen te verlenen.

Ja, alle zorgverstrekkers die werken onder Zorggroep Kempen zijn geconventioneerd. Dit betekend dat wij geen eigen tarief kunnen aanrekenen maar dat wij de tarieven volgen die opgelegd zijn door de overheid (en dus vergoed worden door jouw mutualiteit waar je bent aangesloten).

Wij zijn als verpleegkundigen verplicht om elk bezoek én uitgevoerde technische verstrekking te registreren via een officieel platform. Wanneer wij controle krijgen (fraudebestrijding) van de overheid of mutualiteit kunnen wij via dit platform aantonen dat wij bij u bepaalde technische verstrekkingen hebben uitgevoerd. Onze uitgevoerde technische prestaties worden vergeleken met de uitbetaalde technische prestaties om zo fraude te controleren en vermijden. Uw EID wordt NIET gekopieerd. De gegevens uitgelezen via uw EID worden strikt volgens de GDPR-regels geregistreerd en bijgehouden op ons platform. Enkel de overheid kan deze gegevens controleren.

Dit is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt.

Voor de technische verstrekkingen waar geen voorschrift voor nodig is (bv. Hygiënische zorgen) hebben wij enkel een klevertje van de mutualiteit nodig. Dit om de mutualiteit op de hoogte te brengen dat we bepaalde zorgen bij jou gaan uitvoeren.

Bij technische vetrekkingen waarbij wél een voorschrift nodig is (bv. Inspuitingen, infuustherapie, steunkousen, … ) ontvangen wij graag het voorschrift van een arts en een klevertje van uw mutualiteit tijdens ons eerste gesprek.

Daarboven heeft onze verpleegkundigen bij elk bezoek jouw ID nodig om in te lezen.

Graag ontvangen wij ook een overzicht van de medische voorgeschiedenis. Dit om onze zorgen zo persoonlijk mogelijk te maken.

Ja en nee.

Lieze & Kaat werken samen als thuisverpleegkundigen bij Zorggroep Kempen. Zij wisselen dus af. de ene keer heb je Kaat, de andere keer Lieze. Dit is afhankelijk van onze verlofperiode. Dit wordt goed op voorhand gecommuniceerd zodat je vooraf weet wie je wanneer kan verwachten.

Uiteraard! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wij staan voor een open transparante communicatie en hebben niets te verbergen. Wie weet leren we nog iets van elkaar!

Alles is mogelijk zolang het binnen onze regio blijft.

Indien je graag op je werk verzorgt word geef ons dat duidelijk aan en onze verpleegkundigen zullen je opzoeken op je werk.

Wij verzorgen jou waar het voor jou het gemakkelijkste en aangenaamste is.

Hier streven we naar. We bespreken op het eerste gesprek welk tijdstip nog beschikbaar is en welk tijdstip jij graag wenst. Samen met jou komen we tot een compromis. Onze verpleegkundigen zal met een speling van 30 minuten op dat tijdstip bij jou komen.

Bv. 10uur is het afgesproken uur, je geeft de verpleegkundigen tijd van 9u45 tem 10u15 om bij jou langs te komen. Overmacht in het verkeer hebben we natuurlijk niet in de hand.

Wij werken samen met een medisch pedicure die uw voetproblemen onder handen neemt.

Kaat volgt momenteel de opleiding wondzorg. 

Lieze is gespecialiseerd in de acute sector, volgt ook de opleiding wondzorg en zorgt daarnaast ook voor voedingsadvies op maat.

We kijken niet naar de klok, maar naar de patiënt.

Wij besteden graag de nodige tijd aan uw zorg. Een dagelijkse warme, menselijke ontmoeting in combinatie met de technische verstrekking vraagt tijd en dit respecteren we ook. U bent bij ons geen tijdsblok waar u tussen moet vallen!

Wanneer onze thuisverpleegkundigen voor een gesloten deur staat zal zij eerst proberen contact met u of uw contactpersoon op te nemen. Indien dit niet lukt zal zij zich ervan vergewissen dat u op dat moment niet in nood verkeert.

Kan u niet op het afgesproken tijdstip thuis of op de afgesproken locatie zijn? Probeer ons dan tijdig te verwittigen, dan plannen we een ander tijdstip in.

Vragen of interesse in medische hulp? Neem vrijblijvend contact met ons op!