Voedingsadvies

Onze voedingsdeskundige begeleidt je naar jouw streefdoel.

Waarom kiezen voor voedingsadvies bij zorggroep kempen?

Onze voedingsdeskundige begeleidt je naar jouw ideale streefdoel.

Voedingsadvies Kempen

Hoe gaan wij te werk?

Onze voedingsdeskundige binnen zorggroep Kempen is Lieze. Zij heeft een opleiding gevold tot voedingsdeskundige en begeleidt je naar jouw streefdoel.

Zij werkt aan de hand van voedingsschema’s die perfect op jouw lichaam zijn afgestemd. Met de verkregen gegevens bij het intake gesprek gaat er een hele rekensom aan vooraf. Met deze rekensom weet ze hoeveel voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft.

Wel te verstaan hoeveel procent eiwitten, vetten en koolhydraten.
Aan de hand van jouw doel weet Lieze dan perfect hoe jouw voedingspatroon er uit moet zien om jouw doel succesvol te behalen.

Wat maakt voedingsadvies van Zorggroep Kempen zo anders?

  • “Aangezien ik graag achter de potten en pannen sta heb ik al een heleboel gezonde receptjes verzonnen, berekend & uiteraard goedgekeurd. “

Door jouw rekensom naast mijn recepten te leggen maak ik een weekmenu op dat perfect in balans is.
Genoeg variatie zodat het niet saai voor je word en lekkere nieuwe dingen waarvan je zal verschieten. Trust me!

voedingsadvies op maat

Hoe kan het dat een voedingsschema werkt?

Lieze zorgt ervoor dat je per dag de exacte voedingsstoffen binnen krijgt dat jouw lichaam nodig heeft en dit voor heel de week.
Doordat de dagen perfect in balans zijn zal je geen honger hebben en ook geen trek in zoetigheden. Dus bye bye zak chips voor de TV!
Het schema is zo verdeelt dat het een gebalanceerd dagmenu is. Als je het schema volgt zal je bloedsuikerspiegel gans de dag in evenwicht blijven.

Dit wil zeggen geen ups maar ook geen downs. Dit is een essentieel aspect bij gezond gewichtsverlies.

Bloedsuiker wat is dat precies?

De bloedsuikerspiegel, of glycemie, bepaalt voornamelijk wanneer we honger hebben. Als deze te laag staat krijgen we een honger signaal. Door ongezonde maaltijden te eten met snelle koolhydraten (chips, cornflakes, wit brood, …) zal het suikergehalte in het bloed snel stijgen. Een normale reactie van het lichaam komt op gang en brengt de glycemie terug naar beneden.

Doordat je gebruik maakt van snelle koolhydraten zal het lichaam hard optreden waardoor het suikergehalte in het bloed snel daalt. Wat als gevolg heeft dat het dieper zal dalen dan voor de maaltijd. Hierdoor is je glycemie onder het niveau waarmee je de dag begon en krijgt je lichaam 1-2 uur na de inname van een snelle koolhydraatrijke maaltijd opnieuw een honger gevoel. Meestal is dit te snel om opnieuw een maaltijd te nuttigen en nemen we al gauw (opnieuw) een ongezonde snack met snelle koolhydraten. Zo komen we in een vicieuze cirkel waar we nog moeilijk uit geraken zoals je kan zien op de grafiek (rode lijn).

Door met complexe koolhydraten te werken in het schema zorgen we ervoor dat de glycemie nooit té hoog stijgt. Stijgen zal het altijd doen aangezien je voeding opneemt. Hierdoor zal het lichaam niet zo hard optreden en zal er dus ook geen enorme dal zijn van de glycemie. Dit heeft als gevolg dat je geen trek gaat hebben in ongezonde producten en een stabiele glycemie zal hebben. Je geraakt niet in bovengenoemde vicieuze cirkel en hebt een gezond voedingspatroon. Dit is de groene lijn op de grafiek.

 

 

Bloedsuiker

Tailor-Made Digital Marketing

Customized Social Media Strategy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua. Elit ullamcorper dignissim cras tincidunt lobortis feugiat. Euismod quis viverra nibh cras pulvinar. In massa tempor nec feugiat nisl pretium.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua. the off ullam or corper dignissim cras tincidunt lobortis feugiat. Euismod quis viverra nibh cras pulvinar. In massa tempor nec feugiat nisl pretium.

Interesse in voedingsadvies?

Wens je gebruik te maken van de diensten van onze voedingsdeskundige? Neem dan snel contact op met Lieze!